Meteen naar de inhoud

Alles wat u moet weten over mephedrone

Alles wat u moet weten over mephedrone

Mephedrone (4-MMC/4-methylmethcathinone) is een bekende cathinon, waarvan mephedrone / Mephedrone een stimulerende en empathogene werking heeft en een van de research-chemicaliën is die in de meeste landen wereldwijd al enkele jaren illegaal zijn.

Mephedrone bereikte een zeer hoge populariteitsstatus, na het verbod is het nog steeds te vinden op de zwarte markt, maar de kwaliteit zou inferieur zijn aan de mephedrone van vóór het verbod (de zogenaamde pre-ban mephedrone). Volgens veel consumenten die mefedron namen voordat het illegaal werd, zou de huidige Mephedrone een aanzienlijk minder sterk en euforisch effect hebben, wat niet gecompenseerd zou moeten worden door de dosis te verhogen.

Dit kan waar zijn, maar het kan ook te wijten zijn aan verheerlijkte herinneringen, receptoren die zijn vernietigd door overmatige consumptie of de ontwikkeling van tolerantie.

Wat zeker is, is dat er grote kwaliteitsverschillen zijn in het beschikbare mefedron, aangezien de synthese, net als amfetamine, MDMA & co. kan alleen illegaal en dus ongereguleerd worden uitgevoerd.

De effecten van mefedron zijn wellicht vergelijkbaar met die van cocaïne, al is het meer empathogeen dan egopushing.

Het euforische effect is meestal veel meer merkbaar dan het stimulerende effect, hoe vaker je het bijvult, hoe zwakker de euforie wordt.

Er zijn een aantal verschillende stoffen die op de markt worden gebracht als vervangingsmiddelen voor mefedron, veel consumenten zijn op zoek naar een even intens effectieve stimulant en zijn bereid veel cathinonen te nemen, waarvan sommige zeer onbekend zijn. De meest populaire vervanger is 3-MMC, dat ook in de meeste landen (inclusief Duitsland) illegaal is gemaakt.

We hebben al enkele andere Cathinone- en Mephedrone-alternatieven gepresenteerd, zoals 3-MMC, 3-CMC, 4-CMC, 4-MEC en Mexedrone.

Mephedrone wordt meestal aangeboden als pure HCl (als poeder of kristallen). De informatie over de oplosbaarheid heeft betrekking op mefedron HCl.

Andere namen: Mephedrone, Mephedrone, 4-MMC, 4-Methylmethcathinone, 4-Methylmethcathinone, 4-Methyl-Ephedrone, 4-methyl-efedron, 4-Methylephedrone, 4-Methylephedrone, 4-MeMC, M-CAT, Meow Meow, Drone, Mephe,

IUPAC: (RS)-2-Methylamino-1-(4-methylfenyl)propaan-1-on, (RS)-2-Methylamino-1-(4-methylfenyl)propaan-1-on (eng.)

Molecuulformule: C11H15NO

Molecuulmassa: 177.242 g/mol

Mephedrone – Effecten van mefedron

De effecten en bijwerkingen die hier worden gegeven, zijn allemaal erg subjectief en worden door elke persoon anders ervaren.

Ze hoeven niet allemaal constant voor te komen en er kunnen nog andere niet-vermelde effecten zijn. (Dan ontvangen wij hier graag een reactie op!)

Deze lijsten zijn niet bedoeld als garantie maar als richtlijn.

  • Stimulatie (stimuleren, ontwaken)
  • eetlustremmer
  • Toename van concentratie en prestatie
  • Afrodisiacum – verhoogt het seksuele verlangen en vertraagt het orgasme, is erg sterk!
  • Verhoogde drang om te praten – een zogenaamde “laberflits”
  • Euforisch – Dit is waarschijnlijk het belangrijkste actieve bestanddeel van deze stof. Goede Mephedrone zou beduidend euforischer zijn dan 3-MMC, de euforie is vergelijkbaar met cocaïne of MDMA, het is veel meer uitgesproken dan met pure stimulerende middelen zoals amfetamine, 2-MMC of 2-FA.
  • Empathisch – 4-MMC kan de empathie voor andere mensen vergroten.

Mephedrone is een upper die niet overdreven stimulerend is, maar wel erg euforisch en ook empathogeen (soms zelfvertrouwen verhogend).

Het is dus geenszins een “werkdrug” of een prestatieverhogend middel, maar eerder een partydrug / fundrug.

Omdat euforie een vrij belangrijke component van het effect is, is het verslavende potentieel significant hoger dan bij amfetamine, 2-MMC, 2-FA etc., meer vergelijkbaar met cocaïne, methamfetamine of MDPV.

Over het algemeen is het effect typerend voor cathinon, mensen die nog nooit cathinon hebben gebruikt, kunnen zich misschien voorstellen dat het vergelijkbaar is met cocaïne, hoewel er vergelijkbare effecten zijn als MDMA, 4-MMC wordt als empathischer beschouwd dan cocaïne.

Het lustopwekkende effect is erg sterk, het orgasme wordt geïntensiveerd. Als gevolg hiervan vinden sommige gebruikers geslachtsgemeenschap minder plezierig dan voorheen na seks op mephedrone (of andere uppers), wat ook een reden kan zijn voor verslaving.

Er is een groot verschil tussen orale en nasale inname van 4-methylmethcathinone.

Bij orale inname zijn de effecten veel subtieler en worden ze soms beschreven als meer MDMA-achtig, nasaal zijn de effecten aanzienlijk harder, gewelddadiger en meer cocaïne-achtig.

In vergelijking met 3-MMC (3-methylmethcathinone) heeft mefedron meestal een veel euforischer en intenser effect!

Mephedrone – Consumptievormen / toedieningswegen

Orale en nasale consumptie van 4-methylmethcathinon is gebruikelijk.

Bij orale inname is het effect iets minder intens en houdt het veel langer aan.

Bij nasale consumptie begint het sneller en duurt het korter, wat leidt tot aanzienlijk meer hunkering (d.w.z. hebzucht naar de stof / drang om bij te vullen).

Daarnaast worden de neusslijmvliezen ernstig beschadigd door de stof, kunnen neusbloedingen etc. optreden. Als u de mefedron in kristallijne vorm krijgt, moet u deze zo veel mogelijk pletten, omdat te grove kristallen fijne snijwonden veroorzaken.

Intraveneuze, inhalatieve, rectale en sublinguale consumptie is ook mogelijk, maar over deze vormen van consumptie is weinig bekend.

Inhalatieve consumptie is zeer gevaarlijk en schadelijk, de hunkering is enorm en je moet beduidend lagere doseringen kiezen, sommige gebruikers melden ook heftige hartkloppingen en andere bijwerkingen.

Hetzelfde geldt voor intraveneuze consumptie, ook hier is sprake van ernstige schade aan de aderen.

Hoewel rectale consumptie iets minder schadelijk is dan inhalatie en intraveneuze consumptie, kan het toch de darmwand beschadigen en een enorm krachtig effect hebben.

Mephedrone – dosis / dosering

Oraal:

Eerste effecten van: 15-50mg

Lichteffect: 50-100 mg

Normaal: 100-200mg

Sterk effect: 150-300 mg

Zeer sterke werking: 300 mg+

Nasaal:

Eerste effecten van: 5-15mg

Lichteffect: 15-25 mg

Normaal: 20-80 mg

Sterk effect: 75-125 mg

Zeer sterke werking: 125mg+

Mephedrone – actietijd

Oraal:

Aanvang van actie na: 15-45 minuten

Hoofdeffect: 2-4 uur

Afvallen: 30-90 minuten

Nagloeien: 2-6 uur

Nasaal:

Begin van de actie na: 10-30 minuten

Hoofdeffect: 1-3 uur

Afvallen: 30-90 minuten

Nagloeien: 2-6 uur

Mephedrone – tolerantie ontwikkeling

Tolerantie-ontwikkeling vindt plaats bij Mephedrone, net als bij andere soortgelijke cathinonen, elke inname verhoogt de tolerantie en regelmatig / te frequent gebruik zorgt ervoor dat tolerantie ontstaat, die soms heel lang kan duren.

Na een eenmalige consumptie moet de tolerantie na ongeveer 1-2 weken weer tot nul worden teruggebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *